Achterweg 11 Tiel

Kantoorruimte

06 december 2021

Specificaties

Prijs Op Aanvraag: € 1 k.k.


  • Type object: kantoorruimte
  • Perceeloppervlakte: 4.345 m2
  • Vloeroppervlakte: 997 m2
  • Verdiepingen: 3

Is dit niet het object dat u zoekt?

Kijk hier voor meer aanbod in Tiel

Terug naar het overzicht

Omschrijving

Heerlijk vrij gelegen te midden van een royaal perceel grond van 4345 m² ligt dit zeer stijlvolle voormalige Tielse burgerweeshuis, dat omstreeks 1904 werd gebouwd in opdracht van de regenten van de 16e eeuwse ‘Stichting Burgerweeshuis Tiel’. Als weeshuis wordt het gebouw al vele jaren niet meer gebruikt, zijn oorspronkelijke enigszins voorname uitstraling is het gebouw zeker niet kwijtgeraakt. Als kantoor biedt het Burgerweeshuis circa 1.000 m² vloeroppervlak waarmee u zich kunt onderscheiden. Het gebouw ligt verscholen in het eigen groen met een stijlvolle tuin met schuilkelder en stadswal in de achtertuin. Op het terrein is ruime parkeergelegenheid gerealiseerd, verdere uitbreiding is mogelijk.

Het pand is bij uitstek geschikt als representatief kantoor, of als woonobject al dan niet verdeeld over meerdere wooneenheden. Door een gerenommeerd architectenbureau is een ontwerp gemaakt voor aanpassing van het gebouw. In 2013/2014 heeft ten behoeve van de huidige huurder een grootschalige renovatie en aanpassing plaatsgevonden van de begane grond en eerste etage. Deze huidige huurder huurt circa 717 m² v.v.o. van de totale oppervlakte van circa 997 m² v.v.o. tot uiterlijk 31 januari 2026. De huurder heeft aangegeven dat een eerdere beëindiging van de huur onder voorwaarden bespreekbaar is.

INDELING:

Begane grond: De uiterst klassieke zeer royale entreehal is bereikbaar via de bordestrap. De hal bestaat uit drie gedeelten, namelijk een ruime vestibule, gangen en het trappenhuis. De hal biedt onder andere toegang tot de regentenkamer met voorportaal, vier andere kamers, een tuingerichte gezelschapskamer, oorspronkelijke gescheiden heren – en damestoiletten. De begane grond wordt onder andere gekenmerkt door een uiterst royale plafondhoogte van circa 3,8 meter en diverse originele elementen, zoals plafonds en schoonmetselwerk.

EERSTE ETAGE: Via de royale trap bereikt men de eerste etage. Hier bevinden zich twaalf kamers en gescheiden toiletten. Ook de kamers op de etage zijn voorzien een royale plafondhoogte van circa 3,8 meter.

TWEEDE ETAGE: Via een centrale bordestrap heeft men toegang tot de zeer hoge en zeer royale zolderetage. Hier bevinden zich nu zes kamers en een royale overloop.

De rondom geheel aangelegde tuin biedt een zeer uitgebreide en uiteenlopende vegetatie, afgewisseld door enkele gazons en de brede oprit met parkeerplaatsen. De aanwezige terrassen kennen zeer veel privacy. Aan de achterzijde bevindt zich bovendien een schuilkelder en stadswal.

Dankzij de centrale ligging zijn alle voorzieningen nabij, waaronder het Tielse stadscentrum, parkeervoorzieningen en uitvalswegen. Dit zeer royale klassiek gebouw is een rijksmonument en bevindt zich met name aan de buitenzijde grotendeels in authentieke staat.

Locatie:

Achterweg 11
4001 MV Tiel, Nederland

Neem contact met ons op!

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Rozenhage Makelaardij? Of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

Wij helpen je graag verder!

0344 - 67 35 67
  • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacyverklaring omschreven staat.

Aangesloten bij