Skip to content

Makelaars sinds 1974

Tips bezichtiging Rozenhage Makelaardij Tiel

Uw huis snel verkopen? 6 tips voor de bezichtiging

Een tweede kans op het maken van een goede eerste indruk komt er niet. Het is daarom ook logisch dat u, zodra de eerste bezichtigingen gepland staan, wenst dat uw huis zo goed mogelijk voor de dag komt. Door deze 6 tips toe te passen is uw huis volledig ‘bezichtigingsproof’ en plakt u, voor u het weet, de verkocht sticker op het bord in uw voortuin.

Tip 1 – Een schoon huis, zonder dat het teveel tijd kost

Waar een netjes opgeruimde woning niet direct een garantie vormt voor een succesvolle verkoop, zorgt het wel voor een 2-0 voorsprong. Staan er in verloop van tijd meerdere bezichtigingen op de agenda? Kleine kans dat u erop zit te wachten om voorafgaand aan ieder bezoek uren met allerlei schoonmaakmiddelen in de weer te zijn. Goed nieuws, dit is ook helemaal niet nodig. Haal hier en daar een doekje langs, ga even met de stofzuiger aan de slag en alles ziet er weer tiptop uit. Dit is meer dan voldoende om volledig in de smaak te vallen.

Tip 2 – Berg overtollige accessoires op

Hecht u veel waarde aan accessoires en andere kleine zaken in huis? Houdt er dan rekening mee dat het voor een potentiële koper lastig kan zijn om hier doorheen te kijken. Het zorgt mogelijk zelfs voor een chaotische en onrustige indruk. Berg alle spullen die overbodig zijn daarom tijdelijk op. Voel u ook zeker niet onzeker omtrent grote, lege oppervlaktes in huis. Deze zorgen juist voor rust en ruimte bij de potentiële nieuwe eigenaren en maken dat het geheel optisch groter overkomt.

Tip 3 – Geef spullen een vaste plek in huis

Huizen die na één enkele bezichtiging direct verkocht worden zijn zeldzaam. De kans is dan ook groter dat u in de komende periode meerdere potentiële kopers over de vloer krijgt. Wilt u voorkomen dat er aan iedere bezichtiging een urenlange voorbereiding voorafgaat? Spreek met uzelf af dat alle spullen die ertoe doen na gebruik terug op dezelfde plek worden gelegd. Naast het feit dat u dreigende stress zo te slim af bent heeft u in de laatste fase voorafgaand aan een bezoek eerder oog voor kleine details die net het verschil kunnen maken.

Een aantal tips per vertrek:

Woonkamer

Een avond televisie gekeken? Berg direct alle gebruikte afstandsbedieningen op in het tv-meubel, de lade van uw salontafel of een ander kastje. Ruim gelezen post, tijdschriften en boeken gelijk weer op, kies hier een vaste plaats voor. Heeft u kussens of een plaid op de bank? Leg deze dan weer netjes weg en schud de kussens op en leg ze weer op de juiste plek.

Keuken

Ruim gebruikt servies en bestek op in de vaatwasser of was iedere avond de gebruikte vaat af. Ruim gebruikte apparaten en gedane boodschappen direct op waar ze horen te liggen. Zorg dat het aanrecht zo leeg mogelijk is, ruim vaatdoekjes, sponsjes en de vaatwasborstel op in de gootsteenkast. Laat alleen de meest gebruikte apparaten, bijvoorbeeld een koffiezetapparaat en waterkoker, op het aanrecht staan. Geef de rest een vaste plek in een kast, kelder of lade.

Badkamer

Kies voor uw was en wasmiddelen een vaste plek in de badkamer of binnen een ander vertrek. Een open wasmand kan rommelig ogen, een dichte variant met deksel erop ziet er direct opgeruimd uit. Ruim na ieder ochtendritueel uw verzorgingsproducten op in een kast of lade en laat zo min mogelijk doucheproducten in de douchecabine staan. Bekijk welke producten u meerdere keren per week gebruikt en welke producten u minder vaak gebruikt. Geef de producten die u minder vaak gebruikt een plekje in de badkamerkast en leer uzelf aan om deze iedere keer na gebruik terug te zetten.

Slaapkamer

Maak iedere ochtend uw bed op en leg een eventuele pyjama onder het kussen of in een nachtkastje. Laadt u uw telefoon of andere apparaten ‘s nachts op? Berg dan alle opladers op in een (nacht)kastje. Leest u graag een boek of tijdschrift in bed? Leg deze dan ook altijd weg in een lade of kast voor u gaat slapen.

Studeerkamer/kantoor

Over het algemeen zijn in deze vertrekken kasten en een bureau te vinden. Heeft u een open of half open kast? Richt deze dan zo in het de kast opgeruimd oogt. Zet boeken bijvoorbeeld op kleur en naar voren in de kast. Heeft u wat losse spullen die rommelig blijven ogen? Berg deze dan op in mooie manden of dozen. Gebruikt u iets uit de kast? Leg het dan na gebruik direct weer op dezelfde plaats terug. Zo blijft het heerlijk opgeruimd en netjes. Dan komen we bij het bureau, leer uzelf aan een ‘clean desk policy’ te hebben. Dit betekent dat u, wanneer u klaar bent, het gehele bureau weer opruimt. Gebruikt u een laptop of tablet? Berg deze dan, samen met een eventuele oplader, op in een kast of lade. Leg losse papieren, pennen en potloden ook in een lade of in een pennenbakje.

Hal

Het eerste vertrek waar een potentiële koper naar binnen stapt. Hang hier alleen de jassen op die u op dat moment gebruikt, ruim schoenen op in een schoenenkast en bekijk waar u in de winter handschoenen, sjaals en mutsen op kunt bergen. Zomer? Ruim dan de handschoenen, sjaals en mutsen op. Geef ze een plekje in uw kledingkast of op zolder.

Vergeet ook niet om ‘losse’ spullen een vaste plek te geven. Denk hierbij aan een ochtendjas, pantoffels, de stofzuiger en een dweilstok/set.

Tip 4 – Prikkel alle zintuigen

Het tijdens een bezichtiging prikkelen van alle zintuigen vormt één van de meest essentiële tips om uw huis snel te verkopen. Waar de bovenstaande punten zich voornamelijk focussen op wat er binnen (en buiten) te zien is, mag de geur in huis allesbehalve vergeten worden. Een frisse en lekkere lucht zorgt er niet alleen voor dat mensen zich welkom voelen, het maakt dat ze het liefst direct niet meer vertrekken. Zet ruim van tevoren wat ramen tegen elkaar open, maak gebruik van een fris ruikend schoonmaakmiddel en haal voor de finishing touch een mooie bos bloemen in huis die het aanwezige aroma extra versterken. Zeker wanneer u normaal gesproken huisdieren rond hebt lopen, is het raadzaam deze geuren grondig aan te pakken.

Tip 5 – Licht doet wonderen tijdens een bezichtiging

Licht doet wonderen. Niet alleen omdat een bezichtiging in het donker een moeilijk verhaal wordt, maar vooral omdat het uw woning doet ademen en tot leven wekt. Beschikt uw woning over grote ramen, glazen erkers of andere vormen van glas? Profiteer dan met volle overtuiging en geef de zon de kans om u zo veel mogelijk van dienst te zijn. Zet uw gordijnen, lamellen of andere verduisterende raambekleding voorlopig even buitenspel.

Heeft uw woning geen grote ramen, dan hebben we nog een aantal tips om uw woning lichter te doen ogen:

  • Verf uw muren in een lichte(re) kleur of uiteraard gewoon wit;
  • Heeft u een donkere vloer? Kies dan voor een licht vloerkleed;
  • Heeft u geen lichtdoorlatende gordijnen? Zet dan alles qua raambekleding lekker open bij een bezichtiging om zoveel mogelijk licht in uw woning toe te laten;
  • Hang spiegels op om het binnenkomende licht slim te weerkaatsen.

Tip 6 – Maak het niet te persoonlijk

Uit de praktijk is gebleken dat potentiële kopers zichzelf eerder zien wonen in een huis dat neutraal is ingericht. Struikelt u in huis nog net niet over het grote aantal foto’s? Dan doet u er verstandig aan om deze uit het zicht te halen. Ook in de slaapkamer worden persoonlijke eigendommen snel vergeten en doet u er verstandig aan om die pyjama voorlopig even onder uw kussen op te bergen.

Belangrijke details en versgebakken appeltaart

Voelen de benoemde aandachtspunten aan als het inzoomen op de details? Houdt dan in uw achterhoofd dat juist de kleine details ervoor zorgen dat men verliefd raakt op een woning en onderschat nooit de geur van een versgebakken appeltaart.

Uw huis verkopen of juist op zoek naar een nieuw huis? Bouw op onze expertise

Bent u zich aan het oriënteren om uw huis verkoopklaar te maken of zit u midden in het verkoopproces en heeft u nog niet hét nieuwe huis van uw dromen gevonden? Wij ontzorgen u graag met de verkoop of koop van uw huis.

Neem contact op via ons contactformulier of bel direct 0344 – 67 35 67.

Scroll To Top
Succesvol huis verkopen Rozenhage Makelaardij
woningmakelaar

GRATIS WAARDEBEPALING

Bent jij ook nieuwsgierig hoeveel jouw huis waard is?
Maak een afspraak voor een gratis waardebepaling met strategisch verkoopadvies van onze makelaars.