Wat is mijn huis waard?

Gratis waardebepaling van je woning door NVM makelaar

Je hebt verhuisplannen en je wilt graag weten wat de (over)waarde van je woning is. Wij, de makelaars van Rozenhage Makelaardij, komen graag bij je langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling van je huis. Wij luisteren naar jouw verhaal en denken mee over de invulling van jouw woonwensen. Zo kunnen we meteen kijken of het klikt.

Wat is mijn huis waard?

1 Uw woning
2 Uw gegevens
3 Bevestiging
 • Over welke woning gaat het?

Op welke vragen krijg je antwoord?

 • Wat is mijn huis op dit moment waard?
 • Wat is een goede verkoopprijs van mijn huis?
 • Is het nu een goed moment om mijn huis te verkopen?
 • Hoe lang duurt het voor mijn huis wordt verkocht?
 • Wat is de beste verkoopstrategie voor mijn huis?
 • Wat was de verkoopprijs van andere vergelijkbare woningen?
 • Welke stappen moeten gezet worden om mijn huis te verkopen?

Een huis verkopen is erg spannend, een gratis waardebepaling met verkoopadvies met één van onze makelaars neemt veel onzekerheid weg. Een gesprek zonder risico’s en verplichtingen.

Hoe weet je hoeveel jouw huis waard is?

De waarde van jouw huis wordt bepaald door één van onze NVM makelaars. Deze waarde is van vele factoren afhankelijk: het type woning, de staat van de woning, de ligging en locatie van de woning, de verkoopgeschiedenis van vergelijkbare woningen en het huidige aanbod op de woningmarkt. De waarde van een woning is logischerwijze een momentopname omdat de woningmarkt continu in beweging is en ook de staat van jouw huis veranderd met de tijd. Uiteindelijk is een woning waard wat de koper wil betalen.

Rozenhage Makelaardij is al sinds 1974 actief in Tiel, de Betuwe en het Land van Maas en Waal. Onze makelaars bezichtigen elk jaar met honderden potentiële kopers hun “nieuwe” huis. Wij weten dus precies waar een koper op let en wat een koper belangrijk vindt.

Om je toch alvast meer idee te geven van de waarde van jouw woning, hebben we een top 3 gemaakt van factoren die de waarde van jouw woning bepalen:

1 | Het type woning

Wat voor type woning is het huis? Een tussenwoning, een hoekwoning, een tweekapper of een vrijstaande woning? Hoe meer woonoppervlakte de woning heeft, hoe hoger de waarde (over het algemeen) zal zijn.

Is er een uitbouw aanwezig, een dakkapel, een vaste zolder of een veranda in de tuin? Is de woning energiezuinig? Zijn er aanpassingen gedaan die het huis anders maken dan andere woningen in de buurt? Vaak zorgen extra aanpassingen van de woning voor een hogere waarde.

2 | De staat van de woning

Hoe goed is de woning onderhouden? Is er sprake van veel achterstallig onderhoud? Ziet de woning er netjes uit? Is het schilderwerk in orde? Ligt er een goede vloer? Zijn de keuken en badkamer aan vervanging toe? Is de woning verhuisklaar?

Hoe smaakgevoelig is de woning ingericht? Zijn de keuken en badkamer redelijk neutraal of is gekozen voor zeer opvallende kleuren?

Logischerwijze komt een goede staat van de woning de verkoopopbrengst zeker ten goede!

3 | De ligging en locatie van de woning

Waar ligt de woning? Midden in de stadse gezelligheid of heerlijk landelijk in het groen? In een populaire wijk of juist op een rustig plekje?

Ligt een woning dichtbij voorzieningen zoals supermarkten, winkels, scholen en andere faciliteiten? En zijn er snelwegen of een treinstation in de buurt?

Oftewel zijn de faciliteiten die de koper van het huis belangrijk vindt ook in de buurt? Want hoe leuk je je eigen huis ook vindt, wensen en eisen verschillen en elke koper kijkt anders! En een koper koopt ook (en misschien wel vooral) op het gevoel bij de woning.

Een gratis waardebepaling met een verkoopadvies: wij zetten de extra stap!

Een koper koopt op gevoel. Wat is de indruk die een woning achterlaat bij kopers? Hoe beter alles in de smaak valt bij potentiële kopers, hoe meer een woning hen waard zal zijn.

Daarom kijken onze makelaars verder dan alleen de waarde van een woning. Je krijgt er een verkoopadvies bij. Wij weten wat een koper belangrijk vindt en kunnen met onze kennis haarfijn vertellen welke stappen je het beste kunt zetten.

Welke zaken kun je het beste nog aanpakken voordat je jouw woning in verkoop gaat zetten? Wat is het beste moment om je woning in verkoop te zetten? Welke vraagprijs zorgt ervoor dat de gewenste opbrengst gerealiseerd zal worden? Waar liggen de eventuele risico’s bij verkoop? Hoeveel serieuze zoekers zijn er op dit moment? Hoe lang zal de woning naar verwachting te koop staan? En hoe ziet het verkoopproces er precies uit?

En welke verkoopstrategie past het beste bij jouw situatie? Welke financiële ruimte heb je? Heb je alle tijd om een optimale verkoopopbrengst te realiseren? Of moet de woning snel verkocht worden omdat je klaar bent voor de volgende stap of om dubbele lasten te voorkomen?

Allemaal zaken waar onze makelaar je inzicht in en advies over geeft en tijdens het gesprek aandacht aan besteedt. Zo krijg je al het benodigde advies om de juiste keuzes te maken. Wij nemen je graag deze zorgen uit handen!

JA, GEEF MIJ GRATIS ADVIES

De meerwaarde van een NVM makelaar

Meer expertise | Meer geregeld | Meer overzicht | Meer verkoopkracht

Een NVM-makelaar heeft meer expertise om risico’s te herkennen en je hiervoor te behoeden. Hij heeft meer overzicht van de lokale woningmarkt en weet als geen ander welke huizen er op de markt komen. Moeilijke aktes, notulen en contracten: hij regelt het allemaal voor jou. Dat geeft je meer zekerheid.

NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars. De NVM is de grootste branchevereniging in de makelaardij en bestaat al meer dan 110 jaar. Een NVM-makelaar word je namelijk niet zomaar:

 • Iedere NVM-makelaar heeft een afgeronde makelaarsopleiding. Jaarlijks dient hij te voldoen aan de vastgestelde educatieverplichting om zijn kennis up-to-date te houden.
 • De NVM-makelaar kent de lokale markt goed en is op de hoogte van alle aspecten van aan- en verkoop en juridische haken en ogen.
 • Hij weet precies welke marketing- en communicatiemiddelen hij moet en kan inzetten voor de verkoop van uw woning. Van het maken van advertentieteksten tot de inzet van sociale media.
 • Hij heeft bouwkundig inzicht, kan de waarde van uw woning bepalen en houdt zich aan de NVM Erecode. De NVM Erecode bevat gedragsregels waar iedere NVM-makelaar zich aan dient te houden.

JA, GEEF MIJ GRATIS ADVIES

Toch een taxatierapport nodig?

Een waardebepaling van een woning is niet hetzelfde als een taxatierapport. Een taxatierapport moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd taxateur en moet goedgekeurd worden door een validatie-instituut (NWWI). Wil je liever een volledige taxatie? Ook dan ben je bij Rozenhage Makelaardij aan het juiste adres.

MEER INFORMATIE

 

 

Neem contact met ons op!

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Rozenhage Makelaardij? Of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

Wij helpen je graag verder!

0344 - 67 35 67
 • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacyverklaring omschreven staat.

Laatste nieuws

Blijft altijd op de hoogte!

Vanaf 1 oktober 2020: Rozenhage bedrijfsmakelaars & taxateurs

14 september 2020

Vanaf 1 oktober 2020 richt Rozenhage Makelaardij zich volledig op de zakelijke markt!

Lees meer Nieuwsoverzicht

Woningaanbod

Blijf altijd op de hoogte!

Aangesloten bij