Wat is mijn huis waard?

1 Uw woning
2 Uw gegevens
 • Over welke woning gaat het?

Gratis waardebepaling van jouw huis door een NVM makelaar

Je wilt graag weten wat de (over)waarde van uw woning is. Wij, de makelaars van Rozenhage Makelaardij, komen graag bij jou langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling van jouw huis. Wij luisteren naar jouw verhaal en denken mee over de invulling van jouw woonwensen. Zo kunnen we meteen kijken of het klikt.

Op welke vragen krijgt u antwoord?

 • Wat is mijn huis op dit moment waard?
 • En wat is een goede verkoopprijs van mijn huis?
 • Is het nu een goed moment om mijn huis te verkopen?
 • Hoe lang duurt het voor mijn huis wordt verkocht?
 • Wat is de beste verkoopstrategie voor mijn huis?
 • Wat was de verkoopprijs van andere vergelijkbare woningen?
 • Welke stappen moeten gezet worden om mijn huis te verkopen?

Een huis verkopen is erg spannend, een gratis waardebepaling met verkoopadvies met één van onze makelaars neemt veel onzekerheid weg. Een gesprek zonder risico’s en verplichtingen.

wat is mijn huis waard - verkocht

Een top makelaar!

verkoper Prinses Irenelaan 9

"Goed en duidelijk in de communicatie en een uitstekende belangenbehartiger. De makelaar is creatief en betrokken. Complimenten!"

Ik raad deze makelaar aan - 9,5

wat is mijn huis waard - verkocht

Een top makelaar!

verkoper Anna van Burenstraat 17
3 augustus 2018

"Goede samenwerking, heel goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Perfecte afwerking! en een top makelaar!!"

Ik raad deze makelaar aan - 10

Hoe weet u hoeveel jouw huis waard is?

De waarde van jouw huis wordt bepaald door één van onze NVM makelaars. Deze waarde is van vele factoren afhankelijk. Om te bepalen hoeveel jouw huis waard is, kijken we naar het type woning, de staat van de woning, de ligging en locatie van de woning, de verkoopgeschiedenis van vergelijkbare woningen en het huidige aanbod op de woningmarkt.

De waarde van een woning is logischerwijze een momentopname omdat de woningmarkt continu in beweging is en ook de staat van uw huis veranderd met de tijd. Uiteindelijk is een woning waard wat de koper wil betalen.

Rozenhage Makelaardij is al sinds 1974 actief in Tiel, de Betuwe en het Land van Maas en Waal. Onze makelaars bezichtigen elk jaar met honderden potentiële kopers hun “nieuwe” huis. Wij weten dus precies waar een koper op let en wat een koper belangrijk vindt.

Een top 3 van factoren die bepalen hoeveel jouw huis waard is:

1 | Het type huis

Wat voor type woning is jouw huis? Een tussenwoning, een hoekwoning, een tweekapper of een vrijstaande woning? Hoe meer woonoppervlakte de woning heeft, hoe hoger de waarde (over het algemeen) zal zijn.

Is er een uitbouw aanwezig, een dakkapel, een vaste zolder of een veranda in de tuin? Is de woning energiezuinig? Zijn er aanpassingen gedaan die het huis anders maken dan andere woningen in de buurt? Vaak zorgen extra aanpassingen van de woning voor een hogere waarde.

2 | De staat van het huis

Hoe goed is de woning onderhouden? Is er sprake van veel achterstallig onderhoud? Ziet de woning er netjes uit? Is het schilderwerk in orde? Ligt er een goede vloer? Zijn de keuken en badkamer aan vervanging toe? Is de woning verhuisklaar?

Hoe smaakgevoelig is uw woning ingericht? Zijn de keuken en badkamer redelijk neutraal of is er gekozen voor zeer opvallende kleuren?

Logischerwijze komt een goede staat van de woning de verkoopopbrengst zeker ten goede!

3 | De ligging en locatie van uw huis

Waar ligt de woning? Midden in de stadse gezelligheid of heerlijk landelijk in het groen? In een populaire wijk of juist op een rustig plekje?

Ligt de woning dichtbij voorzieningen zoals supermarkten, winkels, scholen en andere faciliteiten? En zijn er snelwegen of een treinstation in de buurt?

Oftewel zijn de faciliteiten die de koper van een huis belangrijk vindt ook in de buurt? Want hoe leuk je je eigen huis ook vindt, wensen en eisen verschillen en elke koper kijkt anders! En een koper koopt ook (en misschien wel vooral) op het gevoel bij de woning. En hoe beter dit gevoel is, hoe meer een huis waard zal zijn.

Een gratis waardebepaling met een verkoopadvies: wij zetten de extra stap!

Een koper koopt op gevoel. Wat is de indruk die uw woning achterlaat bij kopers? Hoe beter alles in de smaak valt bij potentiële kopers, hoe meer een woning hen waard zal zijn.

Daarom kijken onze makelaars verder dan alleen de waarde van uw woning. Je krijgt er een verkoopadvies bij. Wij weten wat een koper belangrijk vindt en kunnen met onze kennis haarfijn vertellen welke stappen je het beste kunt zetten.

Welke zaken kan je het beste nog aanpakken voordat je jouw woning in verkoop gaat zetten? Wat is het beste moment om jouw woning in verkoop te zetten? Welke vraagprijs zorgt ervoor dat de gewenste opbrengst gerealiseerd zal worden? Waar liggen de eventuele risico’s bij verkoop? Hoeveel serieuze zoekers zijn er op dit moment? Hoe lang zal de woning naar verwachting te koop staan? En hoe ziet het verkoopproces er precies uit?

En welke verkoopstrategie past het beste bij jouw situatie? Welke financiële ruimte heb je? Heb je alle tijd om een optimale verkoopopbrengst te realiseren? Of moet de woning snel verkocht worden omdat je klaar bent voor de volgende stap of om dubbele lasten te voorkomen?

Allemaal zaken waar onze makelaar je inzicht in en advies over geeft en tijdens het gesprek aandacht aan besteedt. Zo krijg je al het benodigde advies om de juiste keuzes te maken. Wij nemen jou graag deze zorgen uit handen!

De meerwaarde van een waardebepaling door een NVM makelaar

Meer expertise | Meer geregeld | Meer overzicht | Meer verkoopkracht

Een NVM-makelaar heeft meer expertise om risico’s te herkennen en je hiervoor te behoeden. Hij heeft meer overzicht van de lokale woningmarkt en weet als geen ander welke huizen er op de markt komen. Moeilijke aktes, notulen en contracten: hij regelt het allemaal voor u. Dat geeft u meer zekerheid.

NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars. De NVM is de grootste branchevereniging in de makelaardij en bestaat al meer dan 110 jaar. Een NVM-makelaar word je namelijk niet zomaar:

 • Iedere NVM-makelaar heeft een afgeronde makelaarsopleiding. Jaarlijks dient hij te voldoen aan de vastgestelde educatieverplichting om zijn kennis up-to-date te houden.
 • De NVM-makelaar kent de lokale markt goed en is op de hoogte van alle aspecten van aan- en verkoop en juridische haken en ogen.
 • Hij weet precies welke marketing- en communicatiemiddelen hij moet en kan inzetten voor de verkoop van uw woning. Van het maken van advertentieteksten tot de inzet van sociale media.
 • Hij heeft bouwkundig inzicht, kan de waarde van uw woning bepalen en houdt zich aan de NVM Erecode. De NVM Erecode bevat gedragsregels waar iedere NVM-makelaar zich aan dient te houden.

Toch een taxatierapport nodig?

Een waardebepaling van je woning is niet hetzelfde als een taxatierapport. Een taxatierapport moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd taxateur en moet goedgekeurd worden door een validatie-instituut (NWWI). Wil je liever een volledige taxatie? Ook dan ben je bij Rozenhage Makelaardij aan het juiste adres.