Wij vragen een kopie van je ID

Maar hoe zorg je er voor dat we alleen de informatie ontvangen die we zoeken?

Er zijn een aantal momenten waarop we een kopie van je ID bewijs vragen.

Deze vragen wij omdat we een overeenkomst met je aangaan en dit nodig hebben om zeker te weten wie je bent.
Wanneer we dit vragen moeten we voldoen aan de eisen van het AP (Autoriteit Persoonsgegevens).

Kopie of scan identiteitsbewijs

Een organisatie mag uitsluitend een volledige kopie of scan, dat wil zeggen waarbij alle persoonsgegevens zichtbaar zijn, van iemands identiteitsbewijs maken als de organisatie daartoe wettelijk verplicht is.
Dit geldt ook voor het scannen van het identiteitsbewijs waarbij een organisatie persoonsgegevens van iemands identiteitsbewijs ‘inleest’. Een organisatie mag dit alleen doen als zij daartoe wettelijk verplicht is zoals bij het aangaan van een contract/overeenkomst.

Informeren bij kopie identiteitsbewijs

Vraagt een organisatie een kopie van iemands identiteitsbewijs? Dan moet de organisatie diegene over een aantal zaken informeren. Zoals het doel van de verwerking. En welke gegevens wel en niet noodzakelijk zijn.
Deze gegevens staat omschreven in onze Privacyregels, deze kun je hier lezen.

Regels bij identificatie

Het verzamelen en verder gebruiken (‘verwerken’) van persoonsgegevens  voor identificatie is aan regels gebonden. Deze regels staan onder meer in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet AVG (UAVG).
Bij legitimatie of het tijdelijk innemen van een identiteitsbewijs verwerkt een organisatie geen persoonsgegevens. Daarom vallen deze situaties niet onder de AVG en de UAVG.

Hoe voorkom ik fraude met een kopie van mijn identiteitsbewijs?

Geef nooit zomaar je identiteitsbewijs af. Wij als makelaar zijn vanuit de overheid verplicht om uw identiteit te controleren wanneer we een overeenkomst met je aangaan. Maak een veilige kopie en dek overbodige gegevens af zoals bijvoorbeeld je burgerservicenummer (BSN) en pasfoto. Nog makkelijker; maak een kopie met de app KopieID. Zo voorkom je dat er froude gepleegd kan worden met je identiteitsbewijs.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen over de bescherming van je persoonsgegevens? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat moet er afgeschermd worden van een kopie paspoort?   Wat moet er afgeschermd worden op de IDkaart

Terug naar het nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op!

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Rozenhage Makelaardij? Of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

Wij helpen je graag verder!

0344 - 67 35 67
  • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt zoals in de privacyverklaring omschreven staat.

Laatste nieuws

Blijft altijd op de hoogte!

Bouw Doejenburg 144 – Maurik – 10 huur units vanaf 90 m²

26 oktober 2021

Deze mooie bedrijfsunits zijn bij ons binnenkort te huur en worden op dit moment gebouwd. De verwachting is dat het gereed is in januari 2022. Via deze pagina houden we…

Lees meer Nieuwsoverzicht

Aangesloten bij