Welke keuringen zijn er voor zakelijk vastgoed? Veiligheid en kwaliteit boven alles!

Of u nu een eigenaar bent van zakelijk vastgoed en uw vastgoed wilt onderhouden of een potentiële koper bent die op zoek is naar een nieuw pand. Er komt veel kijken bij het bezit en de aankoop van zakelijk vastgoed. Veiligheid en kwaliteit spelen hierbij een cruciale rol. Er zijn verschillende keuringen die dan handig kunnen zijn. Wij hebben de belangrijkste keuringen voor u op een rijtje gezet.

bouwtechnische keuring:

Een bouwtechnische keuring geeft inzicht in de bouwkundige staat van een gebouw en de eventuele aanwezige gebreken.

Deze keuring wordt uitgevoerd door gespecialiseerde bouwkundige experts die de verschillende onderdelen van het gebouw (fundering, dak, muren, vloeren, plafonds, leidingen, elektrische bedrading, etc.) bekijken. Op deze manier kunnen eventuele gebreken, schades, verouderde delen en problemen op onderdelen van het gebouw vastgesteld worden.

Na afloop van de keuring wordt een uitgebreid rapport opgesteld, waarbij de gebreken en problemen beschreven worden en vaak wordt ook aangegeven wat hoe genoemde zaken opgelost kunnen worden (inclusief globale inschatting kosten).

Vaak wordt een bouwtechnische keuring gebruikt om een weloverwogen beslissing te maken bij de aankoop van vastgoed. Ook kan deze keuring worden gebruikt om de staat van een gebouw periodiek te controleren en de onderhoudsbehoefte vast te stellen.

keuring elektra:

Voor alle gebouwen, zeker voor zakelijk vastgoed, is het erg belangrijk dat elektrische installaties veilig zijn conform de geldende normen en voorschriften. Er zijn verschillende keuringsmogelijkheden voor elektra:

NEN1010:

Dit is één van de meest voorkomende elektrische keuringen in Nederland waarbij wordt gekeken of de elektrische installatie van een gebouw voldoet aan de geldende normen en voorschriften.

NEN3140-keuring:

Bij deze keuring wordt met name gekeken naar de veiligheid rondom elektrische installaties, apparaten en machines. Hierbij staat de veiligheid van personeel centraal.

Scope 10 keuring:

Een Scope 10 keuring wordt met name uitgevoerd om inzicht te geven in het brandrisico van elektrische installaties.

keuring zonnestroominstallaties:

Het aantal zonnestroominstallaties groeit hard in Nederland en daarmee ook de behoefte aan een juiste keuring van de installaties. Een Scope 12 keuring geeft inzicht in de brandveiligheid van zonnestroom- en PV installaties.

keuring duurzaamheid:

In veel gevallen is een energielabel verplicht bij zakelijk vastgoed. Dit label geeft een eerste inzicht in de energiezuinigheid/duurzaamheid van een gebouw.

Aanvullend zijn er verschillende methoden en certificeringssystemen om meer inzicht te geven in de duurzaamheid van een gebouw. Afhankelijk van de doelstellingen, kan hier een geschikte specialist bij gezocht worden.

Kortom:

Er zijn tal van mogelijkheden om meer inzicht te verkrijgen in de veiligheid en kwaliteit van uw zakelijk vastgoed. En soms zijn deze keuringen ook verplicht vanuit de overheid of vanuit verzekeringsinstanties.

Voor al deze keuringen geldt dat dit geen garantie biedt dat er in de toekomst geen problemen kunnen ontstaan, maar geeft wel inzicht in de huidige staat van een gebouw. Daarmee helpen keuringen bij het maken van de beste vastgoedkeuzes.

Wilt u meer weten? Onze vastgoedadviseurs denken graag met u mee en kunnen u ook doorverwijzen naar mogelijk relevante specialisten. Neem contact met ons op via: 0344 67 35 67 of info@rozenhage.nl.